Od 16-19.studenog 2023. održan je Europski kongres EPTA-e u Rimu na kojem je predsjednica Ida Gamulin podnijela izviješće o svim projektima EPTA-e u 2023 godini, sa posebnim osvrtom na Međunarodno pijanističko natjecanje S.Stančić održano u siječnju 2023 u KDVL.

Najavila je Gala koncert laureata Epta-e povodom 50.Dana dvorane 30.prosinca 2023.na kojemu će biti obilježena 100.obljetnica smrti Dore Pejačević izvedbama klavirskih minijatura.

Predsjednica je održala koncert In memoriam nedavno preminuloj kolegici Marianne Abraham, predsjednici Epta-e Mađarske, koja je nekoliko puta za vrijeme svoga mandata bila pozvana u žiri pijanističkih natjecanja u Hrvatskoj.

Na Godišnjoj skupštini Epta-e održane 4.studenoga 2023 na MA u Zagrebu okupili su se predstavnici gotovo svih glazbenih škola iz Zagreba i Hrvatske (i online).

Skupština je trajala od 14 do 17h zbog velikog broja tema i diskusije koja se razvila u svezi sa bodovanjem natjecanja i općenito napredovanja u struci.

Dr Milan Milanović održao je zanimljivo predavanje o ozljedama glazbenika i ponudio mogućnost osobnog kontakta.

Zaključeno je da će nakon diskusije po školama biti poslani konkretni prijedlozi o bodovanju koji će biti uobličeni i proslijeđeni Ministarstvu obrazovanja.

Na kraju skupštine glasanjem su jednoglasno potvrđeni Ida Gamulin za predsjednicu, Ivanka Kordić za dopredsjednicu i Helena Herman za tajnicu u idućem mandatu od 4 godine.